Webáruházunk oldalai a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához. Az adatkezelésről bővebb tájékoztatót az adatvedelmi nyilatkozat oldalon talál.

Nagypontosságú csúcsminőségű japán csapágyak, akár rendkívül kis méretben is, különféle kivitelben, többféle porvédővel, és kenéssel.

A CSÚCSMINŐSÉGŰ JAPÁN MINIATŰR

Az EZO kiváló minőségű csapágyak fő jellemzője, hogy akár rendkívül kis méretben is elérhetőek. A nagy pontosságú csapágyak 0,6 – 90 mm-es furattal kaphatóak, különféle kivitelben, többféle porvédővel, és kenéssel.

Az EZO csapágyak magas minőséget képviselnek és kiváló ár-értékaránnyal rendelkeznek.

Az EZO csapágymárka a japán Sapporo Precision csoport tagja. Gyáraiban a legfejlettebb, gyártási rendszerekkel készülnek a kiváló minőségű csapágyak. A Sapporo Precision, Inc. már 1969 óta piacvezető a precíziós miniatűr, és közepes méretű csapágyak gyártásában. Ezt a pozícióját az innovatív megoldásoknak és fejlesztéseknek, illetve a cégcsoport minőség politikájának köszönhetően azóta is megőrizte.

Az EZO csapágyak hüvelyk, és metrikus méretekben is elérhetőek, rozsdamentes acélból, valamint krómozott acélból készülnek.

A Sapporo Precision a legszigorúbb minőségi tanúsítványokkal rendelkezik ISO 9000, ISO 9001 és ISO 14001. Részletesebb ismertetőkért kérjük látogasson el a gyártó weboldalára.

>> Az EZO csapágyak hivatalos gyártói oldala

 

AZ EZO CSAPÁGYAK SZÁMOZÁSI RENDSZERE

Ha szeretne többet megtudni az Ezo csapágyak számozási rendszeréről töltse le az alábbi útmutatót

http://www.ezo-usa.com/product-pdfs/Bearing-numbering-system1b.pdf

 

HOL HASZNÁLJUK EZEKET A CSAPÁGYAKAT?

Az EZO csapágyak igen keresettek az alábbi különböző felhasználási területeken:

Marók, nyomtatók, modellek, ventilátor motorok és orsó motorok, szerszámgépek, elektromos szerszámok, segédáramkörök, fúvók, hajtóművek, giroszkópok, érzékelők, generátorok, vákumszivattyúk, mérőműszerek, élelmiszer feldolgozó berendezések, robotika, röntgenberendezések, fogászati fúrók és fogászati eszközök, orvosi eszközök, centrifugák, perisztaltikus szivattyúk,  lineáris mozgású eszközök, yoyo csapágyak, halászati berendezések és eszközök, AC / DC motorok, autóipari berendezések, rotációs kódolók és félvezető gyártási berendezések.

 

MILYEN CSAPÁGY TIPUSOKAT KÍNÁL AZ EZO?

Miniatűr csapágyak

Alkalmazási területek: Ventilátor motor, tisztító motor, szkenner motor, hengerfej motor, orsó motor, lépcsőmotor, forgó jeladó

Extra miniatűr csapágyak

Felhasználási területek: Ventilátor motor, HDD motor, Pinch roller

Peremes csapágyak

Alkalmazási területei: Scanner Motor, Stepping Motor, Rotary Encoder, Kártyaolvasó

Extra vékony csapágyak

Alkalmazási területek: Hőgörgő, léptetőmotor, forgójeladó, robotika, orvosi berendezés, horgászati eszköz, optikai műszer

Extra karcsú csapágyak

Alkalmazási területek: Scanner Motor, léptető motor, forgó jeladó, mérőberendezés, lassító berendezés, sebességváltó

Nagyméretű rozsdamentes acél csapágyak

Alkalmazási területei: élelmiszer-feldolgozó gép, orvosi berendezés, nyomda ipar, textilipari gép, szivattyú

Nagy pontosságú csapágyak

Alkalmazási területek: Csiszoló orsó, marógép, cnc, nagyfrekvenciás orsó, fúrófej (furat: 6-100 mm, OD: 15-140 mm)

Nyomócsapágyak

Az alkalmazási területek: a szerszámgép főtengely, esztergagép

 

MILYEN EZO CSAPÁGYAKAT VÁSÁROLHATOK AZ ONLINECSAPAGY.HU WEBÁRUHÁZBAN?

Kínálatunkban az alábbi EZO csapágyakat érheti el:

>> Csapágyak 

>> Egysoros mélyhornyú golyóscsapágy 

>> Axiális golyóscsapágyak 

 

AZ EZO CSAPÁGYAK KIVÁLASZTÁSÁRA ÉS KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ JAVASLATOK

Mire figyeljünk a csapágy kiválasztásánál?

 A vékony típusú csapágyak hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a tengely és a csapágyház pontossága. A csapágy szerkezeti pontosságának olyannak kell lennie, hogy az ne befolyásolja hátrányosan a csapágy működését. Ha bármilyen kérdése van, különösen a 670 és a 680-as sorozat esetében, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

A W típus esetén, nagy gonddal járjunk el ott ahol alapkövetelmény a nagy gyorsulás, a nehéz terhelés, a sokkterhelés vagy olyan esetekben ahol az olaj az egyetlen kenőanyag.

Az illesztési távolság és a zsírtípus kiválasztása is gondos mérlegelést igényel a forgási sebesség, a terhelési feltételek és a hőmérséklet tekintetében. Így megelőzheti a csapágy idő előtti meghibásodását.

Az egysoros golyóscsapágyak kis sebességű, és nehéz radiális terhelés esetén alkalmazhatók. Fennáll a veszélye annak, hogy a golyók a töltőnyíláson keresztül benyomódnak a csapágyon, még a könnyű axiális terhelés alatt is. Ezért a teljes kiegészítő golyóscsapágyak nem alkalmasak axiális terhelések támogatására.

Szerelési javaslatok

A tényleges szerelési területet mentesnek kell lennie a porból, mivel minden szennyeződés káros hatással van a gördülőcsapágyak működésére és élettartamára. Ha bármilyen kétség merül fel a csapágy tisztaságával kapcsolatban, kezelje a megfelelő mosószerrel és ezután a csapágy újra kenhető.

A csapágyak felszerelése során a rögzítő erőket nem szabad továbbadni a gördülő elemeken keresztül. Ha szükség van a csapágy felmelegítésére a szerelés megkönnyítése érdekében, a hőmérséklet nem haladhatja meg a +120 értéket .

Szerelés után a csapágyat forgassa el, hogy ellenőrizze a helyes működését. Ha úgy tűnik, hogy a csapágy nem működik megfelelően, vizsgálja újra, hogy megállapítsa a hiba okát.

Az olajokat és zsírokat nem ajánlatos keverni, mivel ez hatással lesz a csapágyak hatékonyságára.

A csapágyakat csak tiszta környezetben, stabil hőmérsékleten tárolja. Kezelje óvatosan a korrózió és a rozsdásodás elkerülése érdekében.

>> AZ EZO CSAPÁGYAKKAL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁK, OKOK ÉS AZOK MEGOLDÁSAI

A linkelt oldal angol nyelvű. Ha magyar nyelven is szeretné megjeleníttetni az információkat kérjük gooogle chrome alatt használja a jobb egérgomb megnyomásánál megjelenő menüpontok közül az oldal fordítása opciót.

http://www.ezo-usa.com/info-problem-remedy.php

>> A CSAPÁGYAK HELYTELEN KEZELÉSÉBŐL ADÓDÓ PROBLÉMÁK, OKOK ÉS AZOK MEGOLDÁSAI

A csapágy helytelen kezelése károkat okozhat és lerövidítheti az élettartamot. Az alábbiakban felsoroljuk a tipikus okokat és a javasolt megoldásokat. A linkelt oldal angol nyelvű. Ha magyar nyelven is szeretné megjeleníttetni az információkat kérjük gooogle chrome alatt használja a jobb egérgomb megnyomásánál megjelenő menüpontok közül az oldal fordítása opciót.

http://www.ezo-usa.com/info-damage-remedy.php

 

GYÁRTÓI INFORMÁCIÓK

Az EZO csapágyak hivatalos gyártói oldala

www.ezo-usa.com

VIDEÓK

A termékekről és a gyártási folyamatról az alábbi linkeken talál videókat

http://www.ezo-usa.com/factory-video.php

Hivatalos Youtube csatorna

https://www.youtube.com/channel/UCZx89iBrA6MX0n8g4Rad-bg

KATALÓGUSOK

Töltse le a gyári EZO katalógusokat

A letöltéshez kattintson az alábbi linkekre

 >> Metrikus sorozatú csapágyak

 >> Inch sorozatú csapágyak

 >> Extra vékony metrikus sorozatú csapágyak

 >> Nagyméretű rozsdamentes csapágyak

 >> Extra Vékony ET, ER sorozatú csapágyak

 >> Thrust sorozat csapágyak

 >> Hüvelykes sorozatú bővített belső gyűrűs csapágyak

 

KÉRDÉSE VAN?

Ha még több információt szeretne az EZO csapágyakkal kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére:
Tel.: +36 52 430-636 - E-mail:info@onlinecsapagy.hu
Csapágyszaküzletünk címe: Paulus Debrecen Kft. - 4032 Debrecen, Borbíró tér 6. 
Üzletünk nyitva tartása: 
Hétfő - Péntek: 8:00–16:00, Szombat - Vasárnap: Zárva