Webáruházunk oldalai a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához. Az adatkezelésről bővebb tájékoztatót az adatvedelmi nyilatkozat oldalon talál.

FIZETÉSSEL ÉS BANKÁRTYAHASZNÁLATTAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Webáruházunkban az alábbi fizetési módok közül választhat a termék rendelésekor:

Személyesen kifizetés a szaküzletünkben.      
Bankkártyás fizetés      
Fizetés átutalással    
Fizetés utánvéttel a futárnak 

Ha személyesen a szaküzletünkben szeretné átvenni a csomagot, akkor az üzletünkben készpénzzel és kártyával is lehet fizetni.
Amennyiben utánvéttel kérte a megrendelést, akkor a futárnak kell kifizetni a számlán szereplő összeget. Mielőtt átvenné a csomagod, győződjön meg arról, hogy sértetlen csomagolásban van-e a termék, ellenkező esetben ne vegye át azt, ezt a szándékát jelezze a futárnak, és azonnal keressen minket.

Amennyiben kérdése lenne kérjük írjon az info@onlinecsapagy.hu; e-mail címre, vagy keressen a +36 52 447 880 -as telefonszámon.

 


 

Fizetéssel kapcsolatos információk

Milyen fizetési módok közül választhat?

Webáruházunkban jelenleg az alábbi fizetési módok közzül választhat:

1. Személyesen kifizetés a szaküzletünkben.      

A megrendelt terméket személyesen a szaküzletünkben veheti át, és ott is tudja kifizetni.    
Természetesen ebben az esetben, már további szállítási költséget nem számítunk fel.      
Szaküzletünk címe: Debrecen, Borbíró Tér 6. - Tel: +36 52 430 636

2. Bankkártyás fizetés      

Az Ön pénzének biztonsága érdekében a bankártyás kifizetéseket a CIB bank terminálján keresztül bonyolítjuk.
Webáruházunkban az Ön bankkártya adataidat nem ismerjük és azokat nem is tárolhatjuk.    
Az itt megadott bankkártyaadokat egy titkosított csatornán keresztül, kódoltan továbbítjuk a bankfióknak.      
Ez napjainkban már ugyanolyan biztonságos mintha egy üzletben közvetlenül vásárolna a bankkártyájával.    

Elfogadott bankkártyatipusok: (a forgalomban lévő bankkártyák nagy része ilyen)

 

3. Fizetés átutalással      

A rendelése bruttó fizetendő összegéről PDF.-es formátumban számlát küldünk az ön által vásárláskor megadott e-mail címre. A számla végösszegét maradéktalanúl, egy összegben utalja át a bankszámlaszámunkra, a kiállított számla sorszámával feltüntetve. A bankszámla számunkat, a kiállított számlán is megtalálja. Amint a vásárlása végösszege megjelent a számlánkon, átadjuk az elkészített csomagját a szerződött gyorsposta szolgálatnak.

4. Fizetés utánvéttel a futárnak      

A megrendelt termék vételárát, beleértve a szállítási költséget is, közvetlenül a futárnak kell kifizetnie.      
Kérjük, hogy átvételkor ellenőrízze le, hogy a csomag sértetlenül érkezett-e önhöz.

 


 

 

Segítség bankkártyás fizetéshez

 

A bankkártya szám egy 12-19 db számból álló sorozat, ahogyan azt a fenti mintán is láthatja.
A bankártya lejárata általában a kártya sorszámozott oldalán “Valid thru 01/17” jelöléssel található.
A lejáratból az első két szám a hónap, a második kettő az év. 

A bankkártya CVV kódja a hátlapon található, csak 3 számjegyből állhat. Általában egy fehér kis téglalapon belül található.

 


Bankkártyás vásárlás
Miért biztonságos?

A kifizetés során az onlinecsapagy.hu weboldalról, átirányítjuk a CIB Bank oldalára, ott fizetheti ki a megrendelt terméket. Az Ön bankkártya adataidat nem ismerjük azokat nem tároljuk. Az itt megadott bankkártyaadataid egy titkosított csatornán keresztül, kódoltan továbbítjuk a bankfióknak. A fizetésért a nemzetközileg is elismert és szuperbiztonságos CIB Bank felel.

Mennyire biztonságos a bankkártyás fizetés

A CIB Bank által nyújtott biztonságos bankkártyás fizetés ún. háromszereplős (webáruház-vásárló-bank) eljárással történik a tranzakció. A biztonságot a vásárlótól bekérendő adatok szétválasztása alapozza meg.

Ennek jellemzője, hogy a tranzakciót minden esetben csak Ön kezdeményezheti a webáruház oldaláról, melyen a megrendeléssel kapcsolatos információkat adja meg. A fizetéshez szükséges kártyaadatokat pedig kizárólag a bank VeriSign tanusítvánnyal ellátott, 256 bites TLS titkosítással rendelkező biztonságos fizetőoldalán adja meg. A banki fizetőoldal adattairól az onlinecsapagy.hu nem szerez tudomást, mivel az tőlünk független és védett internetes oldal.

A fizetés befejeztével a Ön visszatér az onlinecsapagy.hu weboldalra, ahol megjelenik a vásárlás eredménye. (sikeres volt, vagy nem volt sikeres a vásárlás) A háromszereplős eljárással történő fizetés során Ön minden egyes alkalommal átkerül a bank fizetőoldalára, webáruházunknak nincs lehetősége megterhelni az Ön bankártyáját. Az SSL tanusítvány amelyet webáruházunk is használ, jelenleg az egyik legmagasabb fokú biztonsági protokol. Erről a bankkártya szólgáltónk egy szigorú eljárás keretében meg is győzödött.

Szerződésünk értelmében az onlinecsapagy.hu fizetési rendszere mindenben megfelel az előírásoknak. Az internetes kártyás fizetés ma már olyan biztonságos mintha egy üzletben vásárolna a bankkártyájával. Az Ön adatit nem tudjuk eltulajdonítani, sem visszafejteni. Kizárólag a bankfiók ismeri fel a kifizetéseét és ezt írja jóvá nekünk. A vásárlásról és a tranzakcióról külön e-mailben értesítjük Önt, és a vásárlásról a hozzátartozó garanciával, számlát állítunk ki Önek. A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

További kérdése van? Segítünk!

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés, akkor keressen minket ügyfélszolgálatunkon (központi telefonszám: +36 52 430-636 ) vagy írjon nekünk e-mailt az info@onlinecsapagy.hu e-mail címre és örömmel segítünk Önnek.

 


További kérdések és válaszok az internetes kártyás fizetésről

KÁRTYAELFOGADÁS  

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és a Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron, V Pay kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.  

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestrokártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.  

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.  

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.  

 

FIZETÉS FOLYAMATA  

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.  

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (CardPresent) és kártya jelenléte nélküli (CardnotPresent) tranzakciókat. A CardPresenttranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A CardnotPresent olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (256 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.  

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.   SIKERTELEN

FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK  

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.  

Kártya jellegű hiba  

• A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.  
• A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.  
• A kártyahasználat tiltott.  
• A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.  
• A kártya lejárt.  

Számla jellegű hiba  

• Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.  
• A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.  

Kapcsolati jellegű hiba  

• A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.  
• A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.  

Technikai jellegű hiba  

• Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.  
• Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.  

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.  

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.  

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.  

BIZTONSÁG  

Mit jelent a VeriSign és a 256 bites titkosítású TLS kommunikációs csatorna?

A TLS, a TransportLayerSecurityelfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk a TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program aTLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.  

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 256-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.  

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.  

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verifiedby Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verifiedby Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.  

Mit jelent a MastercardSecureCode?

A MastercardSecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a MastercardSecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.  


TOVÁBBI GYAKORI KÉRDÉSEK

>> HOGYAN RENDELHETEK A WEBÁRUHÁZBÓL?

>> CSAPÁGYAT KERESEK, HOGYAN HASZNÁLJAM?

>> HOGYAN KAPOM MEG A MEGRENDELT TERMÉKET?

>> HOGYAN TÖRTÉNIK A MEGRENDELT TERMÉK KIFIZETÉSE?

>> MILYEN GARANCIÁLIS FELTÉTELEK VONATKOZNAK AZ ONLINECSAPÁGY-TÓL VÁSÁROLT TERMÉKEKRE?

>> MENNYIBE KERÜL A SZÁLLÍTÁS?

>> MILYEN CSAPÁGYMÁRKÁKAT TALÁLOK AZ OLDALON?